Activisten doen aangifte van mishandeling na actie TU Eindhoven

Geplaatst op 14 mei 2023, om 20:49 uur

EINDHOVEN – Twee klimaatactivisten die donderdag actievoerden op de TU Eindhoven hebben aangifte gedaan tegen beveiligers van de universiteit wegens mishandeling, meldt een woordvoerder van de actiegroep zondag. De activisten wilden een vergaderruimte bezetten toen de beveiliging hen probeerde tegen te houden. Een van de activisten heeft ook aangifte tegen de voorzitter van het College van Bestuur van de universiteit gedaan, die volgens hen heeft geholpen bij het weghalen.

Een video van het incident ging rond op sociale media. De actiegroep van End Fossil: Occupy! zei eerder geschokt te zijn door het geweld. “We zijn heel erg verontwaardigd”, aldus de woordvoerder. De twee activisten die aangifte hebben gedaan zeggen zich niet meer veilig te voelen op de campus. De actiegroep heeft uiteindelijk tot donderdagavond 23.00 uur een besloten vergaderruimte bezet.

Vorige week werden verschillende klimaatacties beëindigd door de politie, bijvoorbeeld een op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierbij werden twaalf activisten opgepakt.

 

Door: ANP