Auto’s 3,5 uur vast in parkeergarage vanwege storing, rolluiken opengezaagd

Geplaatst op 14 mei 2023, om 19:09 uur

DEN BOSCH – Door een storing bij de Sint-Janparkeergarage in Den Bosch konden mensen die hun auto daar hadden staat 3,5 uur niet de garage uit.

Rond 14:45 uur ging het brandalarm af in de garage en werd er omgeroepen dat iedereen de garage moest verlaten. Daarna gingen de ijzeren rolluiken tussen de verschillende parkeerdekken dicht. De brandweer moest de rolluiken open zagen met een slijptol, waarna de eerste auto’s rond 18:15 uur weer de garage uit konden.

Waarom het alarm in de garage afging, is niet duidelijk. Van brand was in ieder geval geen sprake, zo stelt de gemeente. Autobezitters die spraken met Omroep Brabant vermoeden dat het mogelijk om een koolmonoxidealarm ging, omdat tientallen mensen hun auto tegelijk gestart hebben nadat de Vestingloop was afgelopen.

Foto’s: Bart Meesters

Reacties