Grote zoekactie bij de veerpont na melding persoon te water

Geplaatst op 14 maart 2023, om 06:42 uur

WAALWIJK – Maandagavond kort voor 23.00 uur zijn hulpdiensten massaal uitgerukt naar de Zomerdijk in Waalwijk na een melding van een persoon te water. Dit zorgde voor een grootschalige zoektocht naar de mogelijke drenkeling.

Ter plaatse waren meerdere brandweer- en politieauto’s en ambulances aanwezig, evenals een politiehelikopter die boven het water cirkelde om te helpen bij de zoektocht. De brandweer zocht met een boot op het water en duikteams van Den Bosch, Breda en Heusden kwamen ter plaatse om te helpen bij de zoektocht.

Hoewel er met man en macht is gezocht, is er uiteindelijk niemand aangetroffen. Het is niet bekend hoe de melding precies is binnengekomen en of het mogelijk om een valse melding ging.

Foto’s: FPMB