Politie zocht naar vuurwapen op mbo-school

Geplaatst op 13 maart 2023, om 12:15 uur

DEN BOSCH – De politie rukte maandagochtend uit naar het Koning Willem I College in Den Bosch na een melding dat er een vuurwapen zou zijn gezien. De politie ging met kogelwerende vesten ter plaatse, en fouilleerde leerlingen in meerdere klassen. Een vuurwapen werd echter niet gevonden, liet de politie na afloop van de zoektocht weten.

Bij de school was ook een arrestatieteam van de politie aanwezig. Verder was er een politiehelikopter in de lucht.

Omdat er niets werd gevonden, werd het gebouw aan de Weidonklaan weer vrijgegeven en konden de lessen doorgaan. Er is niemand aangehouden. De politie zoekt nog wel uit wat er precies aan de hand was.

Het Koning Willem I College is een mbo-instelling in noordoost-Brabant. Ook biedt de school onder meer educatie- en inburgeringstrajecten en opleidingen voor het bedrijfsleven aan, is te lezen op de website.

Reacties

Door: ANP