Politie beëindigd illegaal pokertoernooi

Geplaatst op 17 januari 2023, om 16:58 uur

VALKENSWAARD – Naar aanleiding van diverse signalen over illegale pokertoernooien, vielen agenten afgelopen nacht een pand binnen op de Peperstraat in Valkenswaard. Hier werd op dat moment inderdaad illegaal gepokerd. De organisator en drie medewerkers werden ter plaatse aangehouden.

27 pokeraars
In het pand aan de Peperstraat trof de politie vijf pokertafels aan, waaraan zo’n 27 deelnemers pokerden. De aanwezigen werden allemaal gecontroleerd en zijn strafbaar voor het illegaal pokeren. Hun deelname is onderdeel van het onderzoek dat naar aanleiding van deze inval is opgestart en krijgt op een later moment een vervolg. De organisator van de avond, een 41-jarige man uit Valkenswaard, werd samen met drie medewerkers aangehouden. De medewerkers betroffen een 30-jarige, een 60-jarige man en een 56-jarige vrouw. Zij komen allemaal uit Valkenswaard.

Geldbedrag in beslag genomen
Het vermoeden bestond dat er met grote bedragen gepokerd werd. Tijdens de doorzoeking van het pand werd inderdaad een groot geldbedrag aangetroffen dat verstopt was. Dit geldbedrag, ter waarde van enkele duizenden euro’s, werd in beslag genomen.

Illegaal gokken
Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. Ook is er geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Als er een illegaal pokertoernooi wordt georganiseerd, dan wordt de wet op de kansspelen overtreden.