UPDATE: Weg weer vrijgegeven na ongeval op de A27

Geplaatst op 17 november 2022, om 08:16 uur

NIEUWENDIJK – Op de snelweg A27 bij het Brabantse Nieuwendijk heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met twee auto’s. Hierdoor was de linkerrijstrook dicht de rijrichting van Breda naar Gorinchem.

Er staat een file tussen Geertruidenberg en Werkendam. De ANWB Meldde om 7.10 uur een file van 15 kilometer met een vertraging van 125 minuten.

Even na 7.30 uur was de weg weer vrij en loste de file snel op. Wel blijft er vertraging vanwege de drukte en het weer.

Files in Nederland
Het is druk op de weg vanwege regen en ongelukken. Rond 07.30 uur staat er al ruim 400 kilometer file. Door de regen zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk, omdat mensen voorzichtiger rijden.

Op de A8 bij knooppunt Coenplein richting Amsterdam is vertraging door een ongeluk, een auto belandde daar achterstevoren op de vangrail door een ongeval met een vrachtwagen. Op de A2 bij Zaltbommel richting Utrecht staat ook een file van ruim een uur.

Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwden eerder al voor een drukke ochtendspits vanwege het slechte weer. Rijkswaterstaat adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan. Vanwege het slechte weer wordt ook een drukke avondspits verwacht.