Baldadige jeugd zorgt voor enorme uitruk hulpdiensten

Geplaatst op 25 oktober 2022, om 21:02 uur

GELDROP – Hulpdiensten kregen dinsdagavond een melding van een persoon te water op de Dommeldalseweg in Geldrop.  Meteen werd er groot alarm geslagen voor de aangetroffen scootmobiel.

De brandweer kwam met een tankautospuit, hoogwerker, oppervlaktereddingsteam, een ruimtes en een sonarboot ter plaatse. Ook de geneeskundige dienst rukte grootse uit met onder andere een mobiel medisch team. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen sprong een agent meteen in het water om te kijken of er nog iemand onder de scootmobiel lag. Deze taak werd al snel overgenomen door de brandweer met waadpakken. En korte tijd later door oppervlakte redders.

Toen de brandweer uit Weert eenmaal ter plaatse waren was er al een vermoeden ontstaan dat het ging om een gestolen scootmobiel waar geen personen meer bij waren. Omdat op dat moment het nog niet zeker was of dit ook echt zo was hebben de duikers samen met de oppervlakte redders met 6 personen op linie nog een zoekslag gemaakt.

Tot het verlossende bericht kwam dat dit de scootmobiel was die was gestolen. Hierop is meteen afgeschaald. De twee jongeren zijn nog niet achterhaald.

Foto’s: Dave Hendriks