Vrouw gewond bij uitslaande brand met explosie in shoarmazaak in Geldrop

Geplaatst op 19 september 2022, om 09:10 uur

GELDROP – Op de Nieuwendijk in Geldrop heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaats gevonden bij een Shoarmazaak. Rond 3:25 kreeg de brandweer een melding van een woningbrand, nog geen twee minuten later werd er al opgeschaald naar middelbrand.

De brandweer rukte met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een OVD uit. Ook de politie kwam met 5 eenheden ter plaatse. Tijdens het aanrijden van de brandweer was bekend dat er nog een persoon in het pand zat en deze niet zelf kon verlaten.

De brandweer heeft de vrouw via de achterzijde gered. Hierna is ze via een naastgelegen horecapand naar buiten toe gebracht en opgevangen door medewerkers van de ambulancedienst.

De brand was vrij snel onder controle, medewerkers van nutsbedrijf enexis zijn ter plaatse gekomen om het gas af te sluiten. De brandweer acht een kans aanwezig dat door de enorme klap van de explosie de stabiliteit van het pand mogelijk verloren is gegaan.. De kracht van de explosie was ook in de omgeving goed te zien. In een cirkel van enkele tientallen meters lagen stukken glas, maar ook een rolluik en een afdekkap zijn een flink stuk door de explosie weggeblazen. Wonderwel is er niemand geraakt, op het normaal hele drukke fietspad voor de zaak, door glas en puin.

De politie gaat samen met de brandweer onderzoek doen naar de explosie om de oorzaak te achterhalen.

Foto’s: Dave Hendriks