Voorzorgslanding twee Hercules-vliegtuigen op vliegbasis

Geplaatst op 16 september 2022 12:03 uur | Laatst bijgewerkt op 16 september 2022 12:03

EINDHOVEN – Twee C-130 Hercules-vliegtuigen hebben vrijdag een voorzorgslanding gemaakt op vliegbasis Eindhoven. Een woordvoerder van Defensie meldt dat het gaat om een Engelse C-130 en een Nederlandse C-130.

De melding voor de Engelse C-130 betrof rook in de cockpit. Dat blijkt naar alle waarschijnlijkheid condens te zijn, ontstaan door het vliegen door regenbuien. De Nederlandse C-130 had een technische storing. Iedereen is veilig geland, niemand is gewond geraakt. De vliegtuigen worden verder nagekeken door de technische dienst.

Volgens de Defensie-woordvoerder gebeurt zo’n voorzorgslanding niet vaak.

Foto’s: Emergency Response Photographer

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Reacties