Verwaarloosde hond in beslag genomen

Geplaatst op 1 augustus 2022, om 11:42 uur

Gemeente Altena – De politie heeft vrijdag samen met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op een adres in de gemeente Altena een verwaarloosde hond in beslag genomen. Het dier was dagenlang zonder eten en water aan een veel te korte ketting achtergelaten op het erf. De 32-jarige eigenaar, die niet aanwezig was, krijgt een proces-verbaal.

 

De politie en LID hebben het adres in de gemeente Altena de afgelopen twee maanden vaker bezocht, naar aanleiding van meldingen over het verwaarlozen van enkele geiten, kippen en een hond. Tijdens de controles werd de eigenaar onder meer opgedragen meer water te geven en schaduwplekken te creëren voor zijn dieren.

Bij het bezoek vrijdagmiddag werd na overleg met de officier van justitie besloten in te grijpen en de hond in beslag te nemen. Het dier is naar een opslaghouder gebracht. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Met betrekking tot de andere dieren houden politie en de LID de komende tijd extra toezicht.

 

Foto: Politie.nl