UPDATE: Grote politiemacht ingezet bij partycentrum na ontregelheden

Geplaatst op 24 juli 2022 15:37 uur | Laatst bijgewerkt op 24 juli 2022 15:49

TILBURG – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie massaal ingezet bij partycentrum Seven Hills aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg. Er was zaterdagavond een optreden van een Eritrese zanger.

Honderden Eritreeërs kwamen naar Tilburg voor de zanger. Er waren veel meer mensen gekomen dan uit eindelijk binnen konden bij het partycentrum, zo werd in de nacht verteld. De politiewoordvoerder bevestigde dat: “Er wilden meer mensen naar binnen dan er kaarten verkocht waren. Na overleg tussen de eigenaar, de beveiliging en de politie werd daarom het optreden beëindigd.” De beveiliging aan de deur probeerde met man en macht alles in goede banen te leiden. Plots sloeg de vlam in de pan en begonnen personen met glazen, stenen en stokken te gooien. Ze probeerde zo toch het gebouw in te komen.

Bang dat het uit de hand liep
De politiewoordvoerder vertelt verder: “De eigenaar en de beveiliging waren bang dat het uit de hand zou lopen.” Hierdoor werden rond 00:40 uur enkele surveillance-eenheden naar het adres toegestuurd. “Er bleek inderdaad een te grote toestroom van mensen en de situatie was grimmig, zeker in de richting van de politie. Er werden afspraken gemaakt tussen de eigenaar, de beveiliging en de agenten dat het optreden zou stoppen. De eigenaar zou zorgen dat hij zijn zaak leeg zou maken.”

Langzaam maar zeker lukte het de beveiliging om de mensen naar buiten te krijgen. Buiten stond de politie met enkele auto’s om de openbare orde in de omliggende straten te handhaven. “De ontevreden bezoekers reageerden zeer agressief in de richting van de politie. Op een gegeven moment werd er in de richting van de agenten met stenen gegooid en werd een achterlicht van een politieauto vernield.” Aldus de woordvoerder. “Er werd toen besloten om met een groep agenten op te treden om de openbare orde te herstellen.”

Politie massaal ingezet
Omdat het op dat moment in de eenheid Zeeland-West-Brabant erg druk was waren er enkele politie-eenheden uit Oost-Brabant om te assisteren. De woordvoerder vertelt dat er ook politiehonden werden ingezet. “Er werden meerdere charges uitgevoerd waarna de rust weer wat terugkeerde. Uiteindelijk was iedereen vetrokken.” In totaal kwam de politie met maar liefst 20 wagens ter plaatse om de openbare orde te herstellen.

Gezien de sfeer zeer grimmig was en de politie bekogeld werd met glas, stenen en stokken werden gegooid, was er een grote politiemacht aanwezig. Ook politieagenten uit Oost-Brabant (Den Bosch en Eindhoven) kwamen naar Tilburg. Politiehonden werden uit de auto gehaald en mensen werden verzocht om te vertrekken. De politie heeft ook de wapenstokken moeten inzetten om mensen te weg te sturen.

Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht door de politie. Er wordt een onderzoek ingesteld, onder andere door camerabeelden te bekijken, om te achterhalen wie de vernieling aan de politieauto had gepleegd. Het incident zal gemeld worden aan de gemeente.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Reacties