Explosie verwoest pui van winkel in Helmond, appartementen ontruimd

Geplaatst op 25 juli 2022, om 09:37 uur

HELMOND – Op de Kerkweg in Helmond is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. De explosie heeft een pui van een winkel verwoest, meerdere appartementen zijn daardoor ontruimd.

Rond kwart voor vier midden nacht werd de brandweer opgeroepen voor de explosie. Door de explosie ontstond er brand in de winkel. Tien bewoners moesten uit veiligheid uit haar appartementen. Het incident was rond vijf uur in de ochtend onder controle. “Mogelijk kan een aantal mensen niet terug naar huis”, laat de brandweerwoordvoerder weten. “Daar is eerst afstemming voor nodig met de officier van dienst.” Bewoners vertellen tegen over Omroep Brabant dat ze na de explosie een scooter hoorden wegrijden. Sommigen van hen meenden zelfs twee ontploffingen gehoord te hebben.

Uit de winkel lijkt niets te zijn weggenomen. Er is geen sprake van een plofkraak, er bevindt zich geen geldautomaat bij de winkel. De politie doet onderzoek naar de explosie.

Foto’s: Harrie Grijseels

Reacties