Opnieuw bezorgauto Picnic uitgebrand: Brandweer voorkomt erger

Geplaatst op 14 juli 2022 07:06 uur | Laatst bijgewerkt op 14 juli 2022 07:06

EINDHOVEN – Opnieuw is een bezorgwagen van Picnic bij het distributiecentrum aan de Fuutlaan in Eindhoven in brand gevlogen. Het is deze week volgens de brandweer al de tweede keer, maar afgelopen maand ging het al vaker mis.

Landelijk zijn er problemen met de accupakketten van de bezorgauto’s. Deze week gingen er al twee filialen in Nederland in vlammen op door branden die vermoedelijk ontstonden in de wagens. Op de Fuutlaan was de brandweer er op tijd bij. Ze wisten de wagen naar buiten te rollen en te blussen. De rook die bij de accu branden vrijkomt is zeer gevaarlijk en giftig. Een groot deel van het bedrijventerrein werd daarom afgezet. Met een speciale blustechniek werd de brand uiteindelijk geblust.

De hal van het filiaal stond vol rook en is door de brandweer geventileerd. Omdat het de laatste tijd vaker voorkomt is de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost nu bezig met het op papier zetten van deze nieuwe manier van blussen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Reacties