Man uit Eindhoven ernstig gewond na ontploffing drugslab

Geplaatst op 1 juni 2022 13:12 uur | Laatst bijgewerkt op 1 juni 2022 13:14

HAULE/EINDHOVEN – Dinsdagavond kregen de hulpdiensten de melding van een brand aan de Polderweg nabij het Friese Haule. In het pand waar de melding vandaan kwam trof de politie een synthetisch drugslab. Ter plaatse bleek dat een persoon om het leven is gekomen en is een persoon zwaargewond geraakt. De politie doet onderzoek.

Politie, brandweer, ambulance en het MMT kwamen met spoed ter plaatse. Onderzoek wees al snel uit dat de ontploffing is ontstaan door een drugslab in werking. Als gevolg van de ontploffing is er een persoon om het leven gekomen en een 21-jarige man uit Eindhoven zwaargewond geraakt.

Onderzoek

Na het aantreffen van het drugslab is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen opgeroepen. In het pand zijn diverse ketels aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Toen bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat het om een drugslab ging is de locatie direct aangemerkt als plaats delict. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en de politie is nog bezig met de identificatie van de overleden persoon. Dit is op dit moment nog niet afgerond. De zwaargewonde Eindhovenaar heeft de politie ook nog niet kunnen horen over zijn betrokkenheid.

De bewoners van de woning zijn op een andere locatie ondergebracht. Het onderzoek naar het drugslab en welke drugs hier werden geproduceerd gaat door. We proberen te achterhalen wat er in het pand precies is gebeurd en hoe de explosie plaats heeft kunnen vinden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Reacties