Kat ‘Witje’ met behulp van brandweer uit boom bevrijdt

Geplaatst op 28 mei 2022 14:50 uur | Laatst bijgewerkt op 28 mei 2022 14:50

BOXTEL – Zaterdagochtend werd rond 11.40 de hulp ingeroepen van de brandweer om kat Witje uit een boom te bevrijden. Het diertje kwam niet meer uit de boom aan de Elzengaard in Boxtel waarop de inzet van de brandweer noodzakelijk was.

Met behulp van een ladder klom een brandweerman naar boven, maar hij kreeg de kat echter niet gevangen. Uiteindelijk had een van de baasjes meer geluk, toen hij bovenop de ladder stond wist hij de kat naar hem toe te lokken waarna deze bij zijn vel kon gegrepen kon worden om hem vervolgens veilig naar beneden te brengen. De kat werd veilig naar binnen gebracht en de brandweer werd bedankt voor hun hulp.

Foto’s: Sander van Gils

Reacties