UPDATE: Brandend kaarsje zorgt voor brand in appartement

Geplaatst op 25 december 2022, om 23:40 uur

HELMOND – Op de eerste etage van een appartement aan de Ameidestraat in Helmond is op zondagavond een brand uitgebroken. De bewoners van het appartementencomplex werden gealarmeerd door rookmelders die afgingen en hebben de brandweer gebeld.

De brandweer van Helmond werd rond 22.50 uur gealarmeerd. Bewoners hadden het alarmnummer gebeld omdat ze een brandlucht roken en er een rookmelder afging in een appartement op de tweede etage. De brandweer die met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatsen kwamen heeft de deur van de woning moeten forceren om binnen te komen. De bewoners waren niet thuis deze zouden volgens de brandweer net even de hond zijn wezen uitlaten. Bewoners en hun huisdieren van andere appartementen moesten ook tijdelijk hun woning verlaten.

Volgens de brandweer zou de brand zijn ontstaan door kaarsjes die nog aan waren gebleven. Na controle van de brandweer mochten de andere bewoners weer terug naar hun woningen of de bewoners van het getroffen appartement terug mocht is niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.

Foto’s: Harrie Grijseels