Felle zolderbrand in Eindhoven zorgt voor enorme schade

Geplaatst op 22 oktober 2024, om 20:51 uur

EINDHOVEN – Dinsdagavond brak een felle brand uit op de zolder van een woning aan de Kiplinglaan in Eindhoven. Het vuur ontstond kort na 19.00 uur en sloeg snel door het dak, wat voor veel rookontwikkeling zorgde. Meerdere brandweervoertuigen, waaronder twee blusvoertuigen en een hoogwerker, werden ingezet om de brand te bestrijden.

De brand, vermoedelijk veroorzaakt door een droger op de zolderverdieping, werd uiteindelijk van binnenuit geblust. De werkzaamheden werden bemoeilijkt door een vals plafond. De vrouw des huizes en haar hond waren op het moment van de brand thuis. Nadat buren de vlammen zagen, konden zij het huis veilig verlaten en 112 bellen. De overige bewoners waren op dat moment niet thuis.

De zolderverdieping is volledig verloren gegaan en er is aanzienlijke waterschade, mede door het smelten van de kraan van de cv-ketel. De brand vond plaats in de wijk Blixembosch, in stadsdeel Woensel. De brandweer heeft inmiddels de laatste controles uitgevoerd, en Salvage is ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen. Schade bij de buren bleef uit.