Ruzie in dakdekkerswereld leiden tot explosies in Den Bosch

Geplaatst op 12 september 2024, om 20:52 uur

DEN BOSCH – In Den Bosch hebben recentelijk zeker negen explosies plaatsgevonden, allemaal gericht op huizen en bedrijfsvoertuigen van dakdekkers. De politie bevestigt na onderzoek dat deze explosies verband houden met conflicten binnen de dakdekkerswereld. Het lijkt te gaan om een concurrentiestrijd die op gewelddadige wijze wordt uitgevochten.

In de nacht van woensdag op donderdag ging er een explosief af bij een dakdekkersbedrijf aan de Sluisweg. Ook werden er enorme knallen waargenomen bij twee bestelbusjes in de buurt, waarvan één van een dakdekker bleek te zijn. De eigenaar van dit busje, die verbaasd en geschokt was, verklaarde geen idee te hebben van mogelijke conflicten.

Onderonsjes en Concurreren

De recente explosies zijn onderdeel van een reeks aanvallen die afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. In juli en augustus gingen er drie explosieven af bij een adres aan de Willem Barentszstraat, waar een installatiebedrijf voor dakdekken gevestigd was. Dit bedrijf ging onlangs failliet.

Op de Leyhof werden eind augustus in twee dagen tijd drie explosies geregistreerd, inclusief een poging om een hoogwerker van een dakdekkersbedrijf in brand te steken. De bewoner van het getroffen huis, die zich niet kan verklaren waarom hij doelwit is, geeft aan altijd behulpzaam te zijn geweest.

Verbanden en Reacties

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende explosies en houdt rekening met een mogelijk patroon van geweld binnen de dakdekkerssector. Eerdere incidenten uit 2017, waarbij autobranden plaatsvonden, wijzen op een geschiedenis van hevige concurrentiestrijd in deze sector. Tot nu toe zijn er geen aanhoudingen verricht in verband met de recente explosies.

De politie blijft de situatie volgen en zoekt naar verdere aanwijzingen om de daders te vinden en de rust in de sector te herstellen.

Foto’s: Bart Meester