Politie doet inval in loods en woning en treft spullen voor bouw van drugslab

Geplaatst op 6 september 2024, om 07:52 uur

EINDHOVEN – Donderdagavond is de politie een woning en een loods aan de Heezerenweg binnengevallen na een onderzoek naar verdachte activiteiten. De woning stond al enige tijd leeg na het overlijden van de bewoonster, maar de loods werd onlangs verhuurd.

De politie kwam bij het pand terecht nadat ze een busje hadden gevolgd na een verdachte situatie in Eindhoven. Het busje reed richting Deurne, waar agenten materialen voor het bouwen van een drugslab in het voertuig ontdekten. Dit leidde uiteindelijk naar de loods in Eindhoven. Later op de avond voerde een speciaal politieteam een inval uit bij het pand, wat zorgde voor een grote politieaanwezigheid die veel nieuwsgierige buurtbewoners trok.

In de loods achter de woning werden vervolgens diverse spullen gevonden die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van een drugslab. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie, gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslabs, zal verder onderzoek doen naar de vondst. Buurtbewoners hadden de laatste tijd al verdachte activiteiten opgemerkt, zoals dure auto’s en kleine vrachtwagens bij de loods. De politie spreekt met getuigen om het onderzoek verder te ondersteunen.