Bescherm je gehoor: Voorkom gehoorschade met oordoppen op maat

Geplaatst op 1 augustus 2024, om 00:00 uur

Gehoorschade wordt een steeds groter probleem, vooral voor mensen die regelmatig worden blootgesteld aan harde geluiden. Denk hierbij aan horecapersoneel, metaalbewerkers, en zelfs politieagenten. Onlangs nog liep een agent in Tilburg gehoorschade nadat een verdachte hard in zijn oor schreeuwde.

Artsen en specialisten waarschuwen steeds vaker voor de gevaren van hard geluid. Helaas wordt gehoorschade nog steeds onderschat, vooral door jongeren. Tinnitus, een aandoening waarbij men constant een geluid hoort dat er niet is, kan al op jonge leeftijd aanzienlijke gevolgen hebben.

Hoewel het in sommige gevallen mogelijk is om het geluidsniveau zelf te reguleren, zoals door muziek zachter te zetten, is dit niet altijd haalbaar. Festivals en concerten zijn hier een goed voorbeeld van. In zulke situaties is gehoorbescherming cruciaal.

De beste manier om je gehoor te beschermen is door het dragen van oordoppen. Oordoppen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar de meest effectieve zijn op maat gemaakte oordoppen. Deze zijn speciaal afgestemd op de gehoorgang van de drager, wat zorgt voor een perfecte en comfortabele pasvorm. Dit voorkomt dat er alsnog geluid doorkomt.

Bij Audinc hebben we een duidelijke missie. We willen iedereen op een veilige manier leren omgaan met harde geluiden. Het dragen van professionele oordopjes tijdens werk is daar een belangrijk onderdeel van. Zolang gehoorschade in de top 3 van beroepsziektes staat, is er voor ons nog veel werk te doen. Door onder meer interactieve presentaties over geluid, gehoor en gehoorbescherming te verzorgen, hopen we de nodige bewustwording en draagvlak te creëren.

Een andere belangrijke ontwikkeling is het gebruik van oordoppen met communicatiefunctionaliteiten. Deze oordoppen zijn ontworpen om niet alleen gehoorbescherming te bieden, maar ook om communicatie mogelijk te maken in lawaaierige omgevingen. Dit is bijzonder nuttig voor professionals die in dergelijke omstandigheden moeten blijven communiceren zonder hun gehoor in gevaar te brengen.

Bescherm je gehoor en voorkom gehoorschade met oordoppen op maat. Je gehoor is het waard!