De beste antivirussoftware van 2024

Geplaatst op 27 juni 2024, om 00:00 uur

De beste antivirus kan je helpen veilig te blijven in een wereld waarin we een groot deel van onze tijd op internet doorbrengen – en met digitale boeven om elke virtuele hoek loont het zeker de moeite om voorbereid te zijn. Cybercriminelen hebben een breed scala aan tools beschikbaar om alles te stelen – van je inloggegevens, je geld en zelfs je identiteit – dus het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen om de beste antivirussoftware in detail te bekijken. Voordat je online blackjack gaat spelen op je computer, laptop of smartphone raden we je dus aan om een van de volgende programma’s te downloaden ter beveiliging.

 

1. Norton 360

Norton is streng tegen bedreigingen en heeft uitstekende scores behaald in verschillende beschermingstests van derden, waaronder die van ons. Er zijn ook apps beschikbaar voor vrijwel alle besturingssystemen, zodat je met één abonnement elk apparaat met internettoegang in huis kunt beveiligen. Ongeacht het abonnement dat je kiest, je hebt toegang tot een lange lijst met functies die zijn ontworpen om je te beschermen tegen malware, cybercriminelen en kwaadaardige URL’s. Ik was ook onder de indruk van de scansnelheid van Norton: het duurde 29 minuten voordat de oplossing de eerste scan van 50 GB aan bestanden voltooide. Het is niet de snelste antivirus die ik heb gezien, maar verslaat nog steeds die van Bitdefender en Avast. Norton schittert al helemaal als het gaat om het identificeren van bedreigingen.

 

2. Bitdefender

Bitdefender maakt voortdurend indruk met zijn vermogen om bedreigingen te identificeren en deze tegen te houden. Malwarebestanden worden al opgemerkt voordat ze beginnen met downloaden, webtrackers worden eveneens uitgeroeid en geblokkeerd, en als je probeert toegang te krijgen tot een site met bekende bedreigingen, ontvang je een waarschuwing die moeilijk te missen (of te negeren) is. AV-Comparatives, een extern testlaboratorium, rapporteerde positieve resultaten toen het Bitdefender op de proef stelde. De oplossing blokkeerde 99,4% van de bedreigingen (en kwam op de tweede plaats na die van Norton en McAfee) en had geen grote invloed op de snelheid van computerprocessen. Eerder dit jaar bracht Bitdefender gratis een decryptor uit voor de MortalKombat-ransomware, waarmee het bedrijf zich engageert om cyberaanvallen tegen te gaan. Het is een aanrader om dit te gebruiken, vooral als je een ondernemer bent.

3. Avast One

Avast One is het nieuwste aanbod van Avast en wordt geleverd met alle malwarebescherming, geavanceerde functies en gebruiksgemak die je van een veteraan in de branche mag verwachten. Je kunt de oplossing ook gebruiken op elk Windows-, Mac-, Android- of iOS-apparaat, dus eigenlijk op alle smartphones en computers waarop je Lightning Blackjack kunt spelen. De scansnelheden van Avast One waren redelijk gemiddeld: het duurde 32 minuten om een ​​scan van 50 Gb aan uitvoerbare bestanden te voltooien. Deze scans zijn ook enorm aanpasbaar en geven je gedetailleerde controle over waar je de oplossing op wilt richten. Slimme scans hebben een paar seconden nodig om te controleren op malware en onbetrouwbare browser-add-ons, gerichte scans kijken naar specifieke mappen en bestanden, en volledige scans doorzoeken je hele systeem.