Man (28) aangehouden voor mensensmokkel

Geplaatst op 16 februari 2024, om 18:20 uur

EINDHOVEN – De politie heeft een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij werd dinsdag rond 2.30 uur gearresteerd aan de Beatrixkade in Eindhoven, nadat een oplettende beveiliger de politie had ingelicht. Bij aankomst vonden agenten een container met elf vreemdelingen, waaronder vijf minderjarigen.

De beveiliger had eerder in de nacht de politie gebeld na het observeren van een auto bij een container op camerabeelden. Bij een controle trof de politie later de elf vreemdelingen aan, waarvan tien personen vermoedelijk van Vietnamese nationaliteit en een persoon vermoedelijk van Iraakse nationaliteit. De container was afkomstig uit Frankrijk en op weg naar Groot-Brittannië. Een man probeerde te vluchten maar werd betrapt door de politie, die een taser moest gebruiken om hem aan te houden.

Aangezien de Koninklijke Marechaussee (KMar) verantwoordelijk is voor het onderzoek naar mensensmokkel, heeft de politie het onderzoek aan hen overgedragen. De verdachte is eerder vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat hij 14 dagen langer vastgehouden wordt. Meer aanhoudingen in verband met het onderzoek zijn niet uitgesloten.