Brabantse nepagenten aangehouden in Kampen dankzij oplettende bewoner

Geplaatst op 2 oktober 2024, om 11:30 uur

KAMPEN – De politie kwam op maandag 23 september twee verdachten op het spoor dankzij een alerte bewoner. Het gaat om een man van 19 jaar uit Breda en een man van 24 jaar uit Teteringen. De twee zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een babbeltruc in de omgeving van de Horst in Kampen.

Een vrouw werd maandagmiddag gebeld door iemand die zich voordeed als de politie. Hij vertelde haar dat er in de buurt nepagenten waren aangehouden en er één nepagent gevlucht was in een auto. In die auto zou volgens hem een briefje liggen met de naam en het adres van de vrouw en haar moeder. De zogenaamde politieagent zei dat hij onderweg was naar haar adres om waardevolle spullen veilig te stellen. De vrouw vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Verschillende eenheden van de politie hebben vervolgens in onopvallende kleding een positie ingenomen rondom de woning van de vrouw. Door het adequate optreden van de politie hebben zij niet veel later de twee mannen aangehouden in een auto voor de woning. De twee mannen zijn inmiddels heengezonden, maar blijven verdachten in het onderzoek.

In de auto is contant geld aangetroffen. Dezelfde middag zijn er meerdere meldingen bij ons binnengekomen van nepagenten in de omgeving Kampen/IJsselland, dus vermoedelijk zijn ze ook bij andere woningen langsgegaan.