Foto-update: Man (77) overleden nadat motor met zijspan publiek in rijdt tijdens race

Geplaatst op 15 september 2024, om 18:31 uur

GEMERT – Zondagavond is een 77-jarige man uit Alkmaar overleden na een ongeluk met een zijspanmotor tijdens de Classic Motorrace Gemert. Het ongeval vond plaats op de Koksedijk, waar de motor de controle verloor en het publiek inreed. Naast het dodelijke slachtoffer raakten twee anderen gewond.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit om hulp te verlenen. De politie bevestigt dat de overleden man zich niet op de motor bevond, maar deel uitmaakte van het publiek. De forensische opsporing doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De lokale nieuwssite Gemerts Nieuwsblad meldt dat de motor met zijspan de controle verloor en het publiek inreed. Volgens ooggetuigen zijn de motorrijders zelf in shock, maar ongedeerd. Het dodelijke slachtoffer en de gewonden bevonden zich onder de toeschouwers.

De Classic Motorrace Gemert, die sinds 2015 jaarlijks wordt gehouden, volgt een parcours door de Handelsesteeg, Esdonk, Torenwiel en Serisweg. Verschillende soorten motoren, van licht tot zwaar, doen mee aan de race.

Foto’s: Harrie Grijseels