Brandweer Bergeijk viert 50-jarig jubileum van vrijwilliger Sjef Bloks

Geplaatst op 1 september 2024, om 11:51 uur

BERGEIJK – Vanochtend om 08.00 uur werd de heer Sjef Bloks en zijn vrouw in Bergeijk op bijzondere wijze uit hun zondagsrust gehaald. Een stoet brandweerwagens, met loeiende sirenes, stopte voor hun deur aan de Bucht. Sjef, die zijn pager snel checkte om te zien of hij een oproep had gemist, ontdekte dat dit keer zijn collega’s speciaal voor hem kwamen. De brandweerlieden stonden in vol ornaat in linie te wachten, terwijl nieuwsgierige omwonenden uit hun ramen keken om te zien wat er gaande was.

Sjef, die vanwege zijn zilveren haren de bijnaam “de Zilvervos” draagt, vierde namelijk zijn 50-jarig jubileum als vrijwilliger bij de brandweer Bergeijk—aangezien hij in de hele regio een unieke prestatie heeft neergezet. Samen met zijn vrouw werd hij uitgenodigd naar de kazerne voor een feestelijke bijeenkomst. Het geplande motorritje moest hij daardoor direct annuleren, wat zijn vrouw stiekem wel prettig vond; zo kon ze alsnog een rustige zondag met hem doorbrengen.

Op de kazerne werd Sjef hartelijk onthaald met een toespraak, felicitaties, champagne, en taart. Zijn vrouw kreeg een bos bloemen als dank voor haar steun gedurende al die jaren. In een ludieke actie werd ook een rollator tevoorschijn gehaald om een oude foto van Sjef, die trots in de kazerne hangt, op humoristische wijze na te bootsen. Het was een dag vol eerbetoon en dankbaarheid voor Sjef’s halve eeuw trouwe dienst bij de brandweer.

Foto’s: Rico Vogels