Bejaarde man (81) overleden aangetroffen in sloot na val

Geplaatst op 29 juli 2024, om 11:29 uur

PRINSENBEEK – In de nacht van zondag op maandag is een 30-jarige automobilist uit Rotterdam tijdens een achtervolging door de politie op agenten ingereden. De achtervolging begon bij Prinsenbeek en eindigde in Antwerpen, waar de man uiteindelijk werd aangehouden. In de auto bevonden zich ook een moeder en haar vijfjarige kind.

De politie was een verkeerscontrole aan het uitvoeren bij Prinsenbeek toen de automobilist besloot te ontsnappen. De reden voor zijn vlucht is nog onbekend. De Rotterdammer reed over de vluchtstrook en haalde rechts in om de politie te ontwijken.

Om de man te stoppen, werd in Antwerpen een wegblokkade opgezet. Ondanks deze maatregel negeerde de man de blokkade en reed hij zelfs in op de politieauto. Hij stopte pas enige tijd later.

Een politiewoordvoerster verklaarde: “Hij zag blijkbaar geen andere optie meer met de Nederlandse en Belgische politie achter zich aan.”

De man werd door de Belgische politie gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. Tijdens zijn aanhouding werden de vrouw en het kind in de auto veiliggesteld. De politie heeft nog niet bevestigd wat de relatie tussen de man en de vrouw en het kind is.