Drugslab gevonden, politie omsingeld bedrijfspand

Geplaatst op 26 juli 2024, om 18:24 uur

BEST – In een pand op een bedrijventerrein aan de Waal in Best is vrijdagmiddag een werkend drugslab ontdekt. Een 46-jarige man is door de politie opgepakt nadat de eigenaresse van het pand hem op de bovenste verdieping aantrof, meldt Omroep Brabant.

De eigenaresse ging samen met iemand anders naar het gebouw om de elektra na te lopen. Het pand wordt momenteel niet verhuurd, maar dat was wel de bedoeling. Op de bovenste etage stuitte de vrouw op een onbekende man en een draaiend drugslab. De man probeerde te vluchten.

De verhuurster sloot de man op in het gebouw, maar hij klom snel uit het raam. De vrouw schakelde direct de politie in, die de 46-jarige man later terugvond en arresteerde.

Volgens de officier van dienst betreft het ‘een best redelijk lab’. In het lab werden ketels, blauwe en rode vaten, en witte vaten van 1000 liter voor drugsafval aangetroffen. Vermoedelijk werd er ook geslapen in het pand. De politie heeft het gebouw omsingeld en de omgeving afgezet. Er is een onderzoek ingesteld en het drugslab wordt ontmanteld. Het is nog niet duidelijk om welk soort drugs het gaat.