Man vast in bedrijfspand met opslagboxen

Geplaatst op 19 juli 2024, om 07:31 uur

EINDHOVEN – Afgelopen nacht raakte een man opgesloten in een gebouw met opslagboxen van Shurgard in Eindhoven.

De man was bij zijn opslagbox toen hij rond 1 uur ’s nachts wilde vertrekken en merkte dat de poort niet meer openging. Het gebouw moet namelijk volgens de regels van Shurgard voor 23:00 uur verlaten worden, waarna het op slot gaat en een inbraakalarm wordt geactiveerd.

Niet in staat om het gebouw te verlaten, belde de man 112. Brandweer en politie kwamen ter plaatse. In plaats van een deur open te breken, probeerden ze eerst contact op te nemen met de beheerder, maar zonder succes.

De brandweer en politie probeerden verschillende methoden om de man te bevrijden en konden via een kier in de poort met hem communiceren. Uiteindelijk leidde de brandweer de man, die geen Nederlands sprak en slechts gebrekkig Engels, door het gebouw naar een nooduitgang aan de andere kant.

De man kon uiteindelijk zelf de nooddeur van binnenuit openen en ontsnappen. Hij was verrast door het aantal hulpverleners dat aanwezig was toen hij naar buiten kwam. Een beveiliger van het gebouw sprak de man nog toe, en na deze ervaring zal hij vermoedelijk niet nog eens in dezelfde situatie terechtkomen.