Veroorzaker ernstig ongeval A58 was onder invloed van alcohol en drugs

Geplaatst op 14 juli 2024, om 11:10 uur

MOLENSCHOT – De automobilist die in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval veroorzaakte op de A58 bij Molenschot, waarbij drie inzittenden van een andere auto zwaargewond raakten, was onder invloed van alcohol en drugs. Dit maakte de politie zondagochtend bekend aan Omroep Brabant.

Het incident vond plaats rond twee uur ’s nachts op de A58 tussen Breda en Tilburg. De aangereden auto raakte de vangrail en sloeg om, waardoor de drie inzittenden bekneld raakten. De brandweer moest hen bevrijden.

Vier ambulances en twee traumahelikopters werden ingezet om hulp te verlenen. Of de slachtoffers in levensgevaar verkeren, kon een politiewoordvoerder tegenover Omroep Brabant zondagochtend niet bevestigen.

De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, een 38-jarige man uit Houten, werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens aangehouden. De weg was tot tien uur zondagochtend afgesloten tussen Bavel en Tilburg-Reeshof voor politieonderzoek. Vanwege de afsluiting werd een omleiding ingesteld, waarbij verkeer richting Eindhoven werd geadviseerd de borden Utrecht/Waalwijk te volgen via de A27, A59 en A2.

Foto’s: Jeroen Stuve