Twee Brabanders aangehouden die zich voordeden als nepagenten

Geplaatst op 11 juni 2024, om 12:23 uur

KERKRADE – De politie heeft een man van 19 jaar uit Eindhoven en een man van 20 jaar uit Tilburg aangehouden. Zij deden zich voor als politieagent. De politie kwam de mannen op het spoor omdat een burger zo alert was om 112 te bellen toen ze de nepagent aan de lijn had.

Het slachtoffer, een 66-jarige vrouw uit de gemeente Maasdriel, werd op donderdag 6 juni rond 17.15 uur gebeld door een anoniem nummer. Haar man nam de telefoon op en hoorde dat iemand zich voordeed als de politie uit Den Bosch. De zogenaamde agent vroeg of de slachtoffers verdachte personen in hun omgeving hadden gezien. De nepagent zou namelijk drie personen hebben aangehouden die wilden inbreken bij de slachtoffers thuis. Daarna vroeg de zogenaamde agent of er nog waardevolle spullen in huis lagen. Nadat hij dit vroeg gingen alle alarmbellen bij het vrouwelijke slachtoffer af. Ze nam het gesprek over en vroeg aan de nepagent wat hij bedoelde. Ondertussen gaf ze een andere telefoon aan haar man waarop ze 112 intoetste om de politie te bellen omdat ze de situatie niet vertrouwde. In de tussentijd hield ze de zogenaamde agent aan de praat. Hij gaf aan dat er iemand bij haar langs zou komen om de waardevolle spullen op te halen. De vrouw moest een code opschrijven. Als de koerier aan huis zou komen dan moest de koerier dezelfde code doorgeven en dan kon ze de spullen aan de koerier overhandigen. Ondertussen kreeg de vrouw van de echte politie te horen dat ze onderweg waren.

Achtervolging
De man van 19 jaar uit Eindhoven is op heterdaad aangehouden. Toen de politie ter plaatse was zag een agent dat er bij de woning iemand uit een auto stapte. De man liep naar de woning toe en wilde aanbellen. Toen de agent dichterbij kwam ging de man ervandoor en stapte weer in de auto. Daarop is een achtervolging ingesteld. Uiteindelijk kon de man aan de Inktfordsweg in Bruchem worden aangehouden. Op dinsdag 11 juni is de man van 20 jaar uit Tilburg buiten heterdaad aangehouden.