Grote brand in loods van bouwbedrijf

Geplaatst op 6 juni 2024, om 19:25 uur

MILHEEZE – Donderdagavond is de brandweer uitgerukt voor een brand in een loods van een bouwbedrijf aan de Binnenveld in Milheeze. De brand heeft inmiddels de status ‘zeer grote brand’ bereikt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De eerste melding kwam kort voor 18.00 uur binnen bij de alarmcentrale. Drie blusvoertuigen en een hoogwerker zijn direct ingezet. Brandweerlieden uit De Rips, Bakel en Helmond zijn opgeroepen voor assistentie.

Naarmate de situatie ernstiger werd, werd een vierde blusvoertuig opgeroepen en extra voertuigen voor de aanvoer van bluswater. De vlammen slaan inmiddels uit het dak van het bouwbedrijf en grote zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien, zelfs tot aan Nuenen.

De brandweer adviseert mensen om hulpdiensten de ruimte te geven en uit de rook te blijven. Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe de brand kon ontstaan.

Foto’s: Harrie Grijseels