Verwaarloosde paarden gered tijdens controle ‘maandenlang van top tot teen onder de mest’

Geplaatst op 14 mei 2024, om 16:20 uur

DEURNE – Tijdens een inspectie in de gemeente Deurne heeft de Landelijke Inspectiedienst, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), twee paarden in beslag genomen.

De dieren waren maandenlang opgesloten in een vochtige schuur, vervuild met urine en mest, zonder droge plaats om te staan of te liggen. De paarden waren volledig bedekt met mest en hadden onverzorgde, slechte hoeven. Het bouwvallige onderkomen, gemaakt van hout en golfplaten, was bijna geheel afgesloten, wat hen vrijwel geen uitzicht of bewegingsruimte bood. Eén van de paarden was bovendien ernstig vermagerd. Op het moment van de inspectie door de dienst en de politie hadden de dieren geen toegang tot water of voedsel.

De eigenaar van de paarden is verantwoordelijk gesteld voor alle kosten gerelateerd aan het transport, alternatief onderdak en de medische verzorging van de dieren. Hij heeft ook een proces-verbaal ontvangen van de politie, en de zaak zal verder behandeld worden door de officier van justitie.

Foto’s: Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn