Graskuil bij boerderij staat bol, NL-alert verstuurd vanwege mogelijk giftige stoffen

Geplaatst op 13 mei 2024, om 14:50 uur

OSSENDRECHT – Maandagochtend is de brandweer uitgerukt naar een boerderij aan de Langeweg in Ossendrecht, waar door het warme weer het zeil over een graskuil bol is komen te staan.

Onder dit zeil vormen zich giftige en bijtende ‘nitreuze gassen’, die klachten zoals benauwdheid, brandblaren of irritatie van de neus en keel kunnen veroorzaken bij inademing of huidcontact. De Veiligheidsregio heeft daarom een waarschuwing uitgegeven en adviseert mensen uit de buurt te blijven. De omgeving van de boerderij is in een straal van 500 meter afgezet, en delen van de wegen Langeweg, Oude Dijk en Nieuweweg zijn afgesloten voor verkeer.

Omwonenden in Ossendrecht hebben een NL-alert ontvangen met het advies ramen en deuren gesloten te houden.