Man ramt auto’s tijdens politieachtervolging

Geplaatst op 23 april 2024, om 19:38 uur

GELDROP – Dinsdagmiddag liep een wilde politieachtervolging in Geldrop uit op flinke schade: een politieauto en vijf andere voertuigen raakten beschadigd. Rond kwart voor vijf gaf de politie een automobilist op de Johan Peijnenburgweg een stopteken nadat hij een rood verkeerslicht negeerde. De man negeerde het stopteken en vluchtte met hoge snelheid.

Tijdens zijn vlucht over de Mierloseweg, vlakbij de kruising met de Tricotstraat, raakte een situatie uit de hand waarbij een auto de bosjes inreed. Het is onduidelijk of deze auto door de vluchtende man werd geramd of dat de bestuurster uit schrik zelf de bosjes in reed. De auto van de bestuurster schoot dwars door de struiken en kwam uiteindelijk op een fietspad tot stilstand.

De vluchtende man vervolgde zijn weg naar de Gruttostraat, waar hij tegen twee geparkeerde auto’s aanreed. In hun poging om te keren en de achtervolging voort te zetten, raakte de politie per ongeluk een rode bus.

De bestuurder liet uiteindelijk zijn beschadigde voertuig achter in de buurt van het kanaal, dichtbij de Nuenenseweg, en nam de benen. Hoewel de politie de identiteit van de man kent, is hij nog niet aangehouden, aldus Omroep Brabant. De nasleep van de achtervolging en de zoektocht naar de bestuurder blijven.

Foto’s: Dave Hendrik