Bejaarde man thuis overvallen en tegen grond gedrukt door nepagent

Geplaatst op 18 april 2024, om 07:47 uur

VUGHT – Woensdagavond is een bewoner van een huis aan de Haagwinde in Vught overvallen door een overvaller die zich voordeed als politieagent.

De melding van de overval kwam iets na 23:00 uur binnen. Toen de man de deur opende, werd hij door de overvaller tegen de grond geduwd en beroofd van diverse waardevolle spullen. De bewoner kon alarm slaan, waarna een buurvrouw hem hielp tot de politie arriveerde. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar over zijn verwondingen is niets bekend.

De politie heeft sporen veiliggesteld en is een onderzoek gestart. Deze overval volgt op waarschuwingen van wijkagent Marcel de Rouw eerder die avond over nepagenten die telefonisch informatie over waardevolle bezittingen probeerden te verkrijgen. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen deze telefoontjes en de overval.

De tragedie wordt verder verdiept door het recente overlijden van de vrouw van het slachtoffer. De politie roept getuigen op zich te melden.

Foto’s: Bart Meesters