Gezondheidscentrum ontruimd na brandende machine op aanhanger

Geplaatst op 12 april 2024, om 13:37 uur

EINDHOVEN – Vrijdagmiddag heeft er een brand plaatsgevonden op de Thomas a Kempislaan in Eindhoven, waarbij een machine op een aanhanger in brand stond.

Om 12:07 uur werd de Eindhovense brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand. De brand breidde zich snel uit, wat ertoe leidde dat de bedrijfshulpverleners van een naastgelegen gezondheidscentrum uit voorzorg begonnen met evacueren. Hierdoor werd de brandweer met spoed ter plaatse gevraagd. De aanhanger stond geparkeerd op een stoep aan de Van Enettenstraat, terwijl medewerkers bezig waren met werkzaamheden op het gebouw van het gezondheidscentrum. Ze waren onder andere bezig met het verwijderen van mos op de stenen met behulp van een hogedrukspuit. Toen een medewerker merkte dat er weinig druk meer op de spuit stond, besloot hij een kijkje te nemen bij de aanhanger. Daar ontdekte hij dat de machine in brand stond. Hij slaagde erin om benzinekannen van de aanhanger te verwijderen, maar de brand breidde zich snel uit.

De brandweer bluste de aanhanger met schuim en water, ook de politie kwam ter plaatse. Na ongeveer een kwartier had de brandweer het vuur onder controle. De medewerkers en patiënten van het gezondheidscentrum, die naar buiten waren geëvacueerd, konden vervolgens weer naar binnen. De brandweer liet een specialist van de gemeente langskomen om de situatie te beoordelen. De tank zelf is weg gesmolten door de hitte.

Foto’s: Arno van der Linden