Brand bij chalet Peter Gillis op Prinsenmeer aangestoken

Geplaatst op 1 april 2024, om 09:55 uur

OMMEL – Volgens een verklaring van de politie op maandagochtend is de brand die een chalet in het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel verwoestte, opzettelijk aangestoken.

Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag, waarbij een chalet volledig afbrandde. Het naastgelegen chalet van eigenaar Peter Gillis liep hierbij schade op, zo bericht het Eindhovens Dagblad. De politie verklaarde: “Brandstichting wordt als oorzaak vermoed, en we zijn een onderzoek gestart. Het onderzoek op de locatie is voltooid, en we bekijken nu eventuele beschikbare beelden van beveiligingscamera’s.” Tot nu toe is er nog niemand gearresteerd in verband met de brand.

In een reactie aan het Eindhovens Dagblad gaf Gillis, de eigenaar van het park, aan niet te vrezen dat de brand persoonlijk tegen hem gericht was. Daarnaast hebben enkele auto’s die dicht bij de chalets geparkeerd stonden, schade opgelopen door de brand.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident. De brandweer was in verhoogde staat van paraatheid, mede doordat het vakantiepark afgelegen ligt en toegang tot bluswater moeilijk was.

Foto: Harrie Grijseels