Zestig vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt in sloot

Geplaatst op 29 maart 2024, om 15:28 uur

HOEVEN – Vrijdagochtend zijn in het buitengebied van Hoeven ongeveer zestig jerrycans aangetroffen.

De inhoud van deze vaten wordt nog onderzocht, maar er bestaat een vermoeden van de politie dat ze drugsafval bevatten. Een aantal van deze vaten is terechtgekomen in een nabijgelegen beek. De ontdekking werd gedaan door een toevallige voorbijganger, die vervolgens de politie inschakelde. Naast de jerrycans zijn er tevens slangen, een houten kist en verschillende plastic bakken in het water gevonden.

Volgens berichten van de politie is er uit de vaten geen lekkage opgetreden, waardoor er geen milieuschade is vastgesteld. De lokale gemeente zal zorg dragen voor een veilige verwijdering van de gevonden vaten en jerrycans.

Foto’s: Tom van der Put