Dronken automobilist aangehouden na weigeren blaastest

Geplaatst op 23 maart 2024, om 08:23 uur

WAALWIJK – Een automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Noorder Allee in Waalwijk aangehouden na het weigeren van een blaastest.

Even daarvoor zag een andere weggebruiker de bestuurder gevaarlijk rijden op de Prof Kamerlingh Onnesweg en reed bijna van de weg af. De automobilist was gestopt om vervolgens kort daarna weer te gaan rijden. Uiteindelijk heeft hij zijn auto in een bushaven gezet en was uitgestapt en lag bezopen in het bushokje.

De ambulance en twee politiewagens kwamen ter plaatse. De bestuurder wilde geen hulp van de ambulancedienst en begon te schelden. De politie was inmiddels ook ter plaatse gekomen. De bestuurder weigerde een blaastest te doen en begon zich wat te verzetten. De bestuurder is uiteindelijk geboeid naar het politiebureau gebracht. In de auto zat ook nog een vrouw en die was eveneens bezopen. Op het politiebureau zal duidelijk worden hoeveel de bestuurder gedronken had .

Foto’s FPMB / Erik Haverhals