Veel schade aan woning door brand in meterkast

Geplaatst op 12 februari 2024, om 08:40 uur

EINDHOVEN – In een woning aan de Pasteurlaan in Eindhoven is zondagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan bij de meterkast vlak achter de voordeur. Ook een gasleiding vatte vlam. Het halletje van de woning stond in brand toen de brandweer arriveerde.

De bewoner wilde in eerste instantie niet weg bij zijn woning, en moest door de politie voor zijn eigen veiligheid opzij worden getrokken. De brandweer wist uiteindelijk de brand te blussen.

De gasleiding lieten ze branden, zodat het gas zich niet gevaarlijk kon ophopen. Het gas dat uit de leiding kwam was namelijk goed zichtbaar door de vlam, en branden gelijk op.

Uiteindelijk kon de gasleiding worden dichtgedraaid waardoor ook het vuur doofde. Door de brand zat de woning zonder stroom, water, en gas (verwarming) ook was er flinke rook en roet schade dus is de woning onbewoonbaar verklaard. De bewoner is opgevangen door stichting salvage.

Ook het huis van de buren liep schade op. Omdat de brandweer wilde weten of het vuur zich in het dak van het halletje naar de buren had verspreid moest de brandweer ook hier naar binnen. Hiervoor vernielde de brandweer een ruit, zodat de deur open gemaakt kon worden. Net nadat de ruit werd ingeslagen ging de voordeur toch open. De bewoonster was net via de achterdeur binnen gekomen toen ze voor glasgerinkel hoorde.

Uiteindelijk was er geen spraken van doorslag vanuit de buren, het ruitje wordt vannacht nog vervangen.