Opnieuw brand in Eindhovense flatwoning

Geplaatst op 2 februari 2024, om 20:45 uur

EINDHOVEN – Opnieuw is er brand uitgebroken in een flat aan de Hendrik de Keyzerlaan in Eindhoven, slechts een week na een eerdere brand veroorzaakt door een kaars. Ondanks het actieve brandalarm weigerde de bewoonster haar woning te verlaten. Volgens omwonenden veroorzaakt de vrouw regelmatig overlast en lijkt ze dringend hulp nodig te hebben.

De recente brand ontstond in de keuken en was van geringe omvang. De brandweer kwam ter plaatse met diverse blusvoertuigen en een hoogwerker, terwijl ook meerdere politie-eenheden reageerden, met minstens vier voertuigen in de straat. Deze inzet bleek echter overbodig, aangezien de brand snel onder controle was.

De buurtbewoners voelen zich machteloos en zijn bezorgd over de omgang met de vrouw, die naar verluidt kampt met alcoholproblemen, vaak kleine brandjes veroorzaakt en eens aanzienlijke schade berokkende door dronken te rijden.

Na de brand vorige week hebben meerdere instanties, waaronder thuiszorg, de woningbouwvereniging en de geestelijke gezondheidszorg, de situatie van de vrouw onderzocht, maar volgens een buurvrouw, Nicole, hebben ze aangegeven niet in staat te zijn hulp te bieden.