Politie onderzoekt twee berovingen

Geplaatst op 24 november 2023, om 16:54 uur

ROOSENDAAL – De politie doet onderzoek naar twee berovingen. Beide incidenten vonden donderdagavond plaats in Roosendaal. Op de Bloemenmarkt zijn die avond twee jongens beroofd; in de Boomgaardstraat was het slachtoffer een 68-jarige man. De politie is op zoek naar getuigen van de twee berovingen.

Donderdagavond rond 22.25 uur spraken twee jonge mannen in de Nieuwstraat politieagenten aan. Ze vertelden dat ze kort daarvoor op de Bloemenmarkt waren beroofd. De twee, 17 en 18 jaar oud en woonachtig in Roosendaal, waren op de fiets onderweg naar huis toen een aantal jongens hen op de Bloemenmarkt tot stoppen dwong. Daarbij zou vermoedelijk ook gedreigd zijn met een steekwapen. Eén van de slachtoffers moest zijn fiets en telefoon afgeven. Toen de politieagenten met de twee slachtoffers terug naar de Bloemenmarkt liepen, troffen ze daar de fiets en de telefoon van de jongen aan. Van de verdachten ontbrak elk spoor.

Donker gekleed
Vrijdagochtend 24 november bleek dat de verdachten vermoedelijk nog een slachtoffer hebben gemaakt. Politieagenten namen vanochtend de aangifte op van een 68-jarige man uit Roosendaal. De man verklaarde dat hij donderdagavond 23 november rond 21.15 uur vanaf de Molenstraat de Boomgaardstraat in liep en daar door een aantal jongens werd bedreigd. Ook hier zou gebruik zijn gemaakt van een steekwapen. De berovers, die donkere kleding droegen, maakten onder andere een telefoon buit.