Jonge vuurwerkgooier (14) aangehouden

Geplaatst op 15 november 2023, om 10:59 uur

ROOSENDAAL – De politie heeft dinsdag 14 november 2023 omstreeks 16.30 uur in de wijk Tolberg een 14-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van het afsteken van zwaar vuurwerk bij twee winkels en bij een school. De politie kwam de knul door intensieve surveillance en camerabeelden op het spoor.

Dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur werden winkeliers en bezoekers in de Passage in Roosendaal opgeschrikt door een vuurwerkbom die tegen de gevel van een juwelierszaak ontplofte. Ter plaatse bleek dat de dader een jonge knul zou zijn die kort na de explosie het winkelcentrum weer rustig uitliep. Een half uur later werd gemeld dat er een vuurwerkbom afgegaan was op het plein van basisschool de Wingerd aan de Kersenberg. Ook hier leidde de explosie tot veel onrust onder de aanwezige leraren, ouders en kinderen. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse.

Staande houding
Agenten hebben vervolgens in de omgeving een jongen staande gehouden die voldeed aan het signalement. Hij werd herkend van camerabeelden opgenomen bij de juwelierszaak. Hierop is hij aangehouden. Hij had een aansteker bij zich. Op zijn slaapkamer in de ouderlijke woning werd nog een stuk vuurwerk, een Cobra 6 aangetroffen. De jongen wordt vandaag verhoord. Hij wordt ook verdacht van het afsteken van vuurwerk afgelopen zondag in en bij een juwelierszaak op Outletcenter Rosada.