Auto geschept door trein op spoorwegovergang, geen gewonden

Geplaatst op 10 november 2023, om 19:44 uur

BOXTEL – Vrijdagavond omstreeks half zeven heeft een ongeval plaatsgevonden op een spoorwegovergang op de Tongelresestraat in Boxtel. Een auto werd daar aangereden door een trein, wat leidde tot de tijdelijke stillegging van het treinverkeer tussen Den Bosch en Eindhoven.

De bestuurster van de auto, die naar eigen zeggen een navigatiefout maakte, kwam op het spoor tot stilstand en was niet in staat het voertuig te verplaatsen. Hoewel omstanders hebben geprobeerd te helpen, kon niet voorkomen worden dat de auto door de trein werd geraakt.

De bestuurster heeft op tijd de auto kunnen verlaten en zijn er geen gewonden gevallen bij het ongeval. De auto is inmiddels door een bergingsbedrijf van het spoor verwijderd.

Dit incident had tijdelijk gevolgen voor het treinverkeer in de regio. De situatie is momenteel onder controle en het treinverkeer zal naar verwachting snel weer hervat worden.

Foto’s: Bart Meesters