Duizenden XTC pillen ontdekt in bedrijf

Geplaatst op 18 oktober 2023, om 17:27 uur

EINDHOVEN – In een bedrijf aan het Verdunplein in Eindhoven heeft de politie dinsdagmiddag een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen, vermoedelijk duizenden XTC-pillen. Er werden ook grondstoffen gevonden voor de productie van XTC.

Een 51-jarige man uit Eindhoven is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij deze vondst. De politie voerde dinsdag een handhavingsactie uit waarbij verschillende bedrijven werden gecontroleerd, waaronder het bedrijfspand aan het Verdunplein in Eindhoven. Bij de controle leidde een drugshond de politie naar grote hoeveelheden pillen, vermoedelijk XTC, in een bedrijfsruimte. Na grondige doorzoeking van het gehele pand werden ook grondstoffen voor de productie van XTC aangetroffen. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben de aangetroffen chemicaliën geïnspecteerd en hebben ervoor gezorgd dat de opslaglocatie op een veilige manier is ontmanteld en ontruimd. Er werden enkele honderden liters chemicaliën gevonden, waaronder basismaterialen en chemicaliën die gebruikt kunnen worden bij de vervaardiging van PMK. Na afloop van het onderzoek zijn alle materialen op een veilige manier afgevoerd en verwerkt, inclusief de opslagcontainers.

Een 51-jarige man uit Eindhoven is op de dag van het incident aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de opslaglocatie voor drugs. Hij is vastgehouden op het politiebureau voor verder onderzoek. Het onderzoek wordt voortgezet, zelfs na de ontmanteling.