Brandweer redt kater Bob van dak

Geplaatst op 17 september 2023, om 14:03 uur

DEN BOSCH – De brandweer van Den Bosch heeft zondagochtend kater Bob van het dak van een woning gered. Dat gebeurde aan de Boterbloemstraat in de wijk Vught Zuid in Vught.

Kater Bob zat al sinds 19:00u zaterdagavond op het dak van de woning. De buren hadden door het gemauw van Bob vannacht maar weinig geslapen. Omdat Bob zondagochtend nog altijd op het dak zat, werd het redvoertuig van de brandweer van Den Bosch gealarmeerd om Bob van het dak te halen.

Waar de brandweermannen in het begin twijfels hadden of het wel ging lukken Bob van het dak te krijgen, omdat de meeste katten bij het zien van de brandweer vaak eieren voor hun geld kiezen en net voordat het bakje van de brandweer bij de kat is er vandoor gaan. Bleek Bob niet bij deze doelgroep te horen. Bob wachtte rustig de komst van de brandweerman in het bakje af en liet zich in alle rust mee naar beneden nemen. Daar werd Bob snel herenigd met zijn baasjes.

Foto’s: Bart Meesters