Honderden huishoudens zonder stroom na brand

Geplaatst op 14 september 2023, om 14:52 uur

DEN BOSCH – Door brand in een elektriciteitshuisje aan de Bernestraat in Den Bosch zitten donderdag sinds het begin van de middag enkele honderden huishoudens zonder stroom. Zo’n 360 huizen zullen waarschijnlijk tot ’s avonds zonder stroom zitten, aldus Enexis.

In eerste instantie waren ongeveer 650 huizen getroffen, maar door omleidingen werden ongeveer driehonderd huizen snel weer aangesloten. Voor de overige 360 huishoudens is het herstel van de stroomvoorziening complexer vanwege de ernstige schade aan het elektriciteitshuisje. Een volledige nieuwe stroomvoorziening is vereist, wat niet binnen enkele uren kan worden gerealiseerd. Het herstel wordt verwacht tot in de avond te duren.

De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt onderzocht door Enexis, maar het herstellen van de stroom heeft momenteel de hoogste prioriteit.