Brandweer spuit kat uit boom

Geplaatst op 13 september 2023, om 12:11 uur

VUGHT – De brandweer van Vught is woensdagochtend in actie moeten komen voor een kat In de boom aan de Kraaiengatweg in Vught. Ter plaatse bleek kat genaamd ‘Tijger’ al meerdere dagen in een boom te zitten. De baasjes van Tijger waren hem al vijf dagen kwijt en hadden op internet een oproep gedaan wie hun kat had gezien.

Dinsdag kregen ze een reactie dat voorbijgangers al zeker drie dagen gemauw hoorde van een kat aan de Kraaiengatweg in Vught niet ver van het huis van Tijger en zijn baasjes. De baasjes gingen op onderzoek uit en na een zoektocht van ruim drie uur werd kat tijger hoog in een boom aangetroffen.

Woensdagochtend kwam de Vughtse brandweer in actie om kat Tijger te redden. Omdat de brandweer er met een hoogwerker of ladder
onmogelijk bij kon werd besloten de methode “Natte poes” in te zetten en de kat uit de boom te spuiten. Aanvankelijk lukte deze methode niet en kroop de kat nog hoger in de boom en sprong vervolgens in ene andere boom. Met een verrekijker werden de takken afgespeurd tot dat men de kat weer in het vizier kreeg. Echter zat de kat nu zou hoog in de boom dat de brandweer dikkere slangen met meer water capaciteit moest gebruiken om Tijger uit de boom te spuiten. Een zoals hert spreekwoord al zegt kwam ook kat Tijger na de val uit de boom op zijn pootjes terecht. Echter liet Tijger zich niet vangen door zijn baasjes en ging er al een haas vandoor.

Toen de baasjes van Tijger de brandweer hadden bedankt voor hun inzet, was de verrassing dan ook groot dat tijger al thuis op zijn baasjes zat te wachten alsof er nooit iets was gebeurd.

Foto’s: Bart Meesters