Verdachte aangehouden moordonderzoek 2017

Geplaatst op 11 september 2023, om 20:44 uur

EINDHOVEN / GELDROP – De politie hield op vandaag rond 15:00 uur een 35-jarige man uit Geldrop aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Johan van Boxtel in 2017. De politie sluit niet uit dat dit onderzoek gaat leiden tot meer aanhoudingen.

Enige tijd geleden kreeg de politie nieuwe informatie binnen, in het onderzoek naar de moord op de destijds 32-jarige Van Boxtel. De Eindhovenaar werd op zondag 7 mei 2017 doodgeschoten op de Memlincstraat. De nieuwe informatie bleek dermate tastbaar dat het onderzoek, dat toen niet meer actief was, nieuw leven werd ingeblazen en een speciaal rechercheteam werd samengesteld. Inmiddels heeft dit Team Grootschalige Opsporing (TGO) dus resultaten geboekt. Vanmiddag werd een 35-jarige man uit Geldrop aangehouden.
De politie houdt er rekening mee dat de aanleiding voor de schietpartij in het criminele milieu moet worden gezocht.

Tweede verdachte
Zoals op de beelden van die avond te zien is, waren er vermoedelijk tenminste twee personen betrokken bij de moord op Johan van Boxtel. We gaan ervan uit dat de nu aangehouden verdachte één van hen is. De politie doet ook intensief onderzoek naar de tweede verdachte en mogelijke andere betrokkenen en sluit niet uit dat dit onderzoek gaat leiden tot meer aanhoudingen.