Kentekenplaatdieven dankzij alerte getuige aangehouden

Geplaatst op 9 september 2023, om 11:55 uur

ROOSENDAAL / BOSSCHENHOOFD – De politie heeft vrijdag omstreeks 17.10 uur op de Bredasebaan in Bosschenhoofd, mede dankzij een alerte getuige, twee mannen aangehouden ter zake diefstal in vereniging. Het duo zou twee kentekenplaten hebben gestolen van een auto die geparkeerd stond op de Zwaanhoefstraat in Roosendaal. Het gaat om een 34-jarige man uit Etten-Leur en een 40-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats.

Een getuige belde vrijdagmiddag de politie toen hij zag dat in de Zwaanhoefstraat in Roosendaal twee mannen de kentekenplaten van een geparkeerde auto haalden. De melder gaf kleur, merk en zelfs het kenteken van de auto van de daders door.

Agenten die naar de auto van de dieven uitkeken, zagen die rijden over de A-58 vanuit Roosendaal richting Breda. De dienders gaven een stopteken waaraan werd voldaan. De auto werd bestuurd door een 34-jarige man uit Etten-Leur. De bijrijder was een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De gestolen kentekenplaten werden op de achterbank aangetroffen waarna beide inzittenden werden aangehouden. De eigenaar van de platen heeft aangifte gedaan.